Wie ben ik?

Rosa

Na jarenlang als hulpverlener in de GGZ te hebben gewerkt heb ik de overstap gemaakt naar het werk van stemacteur en voice-over. Dit werk haalt me niet alleen ‘uit m’n hoofd’ en ‘uit m’n comfort-zone’, ik vind het ook fantastisch om te doen. Na het volgen van diverse opleidingen en trainingen, gegeven door professionals in het vakgebied, werk ik inmiddels als zelfstandig stemacteur/voice-over en beschik ik over mijn eigen thuisstudio. Daarnaast spreek ik wekelijks kranten- en tijdschriftenartikelen in voor Dedicon, een organisatie die zich heeft toegelegd op voorzieningen voor mensen met een leesbeperking. Foto door fotograaf Patrick Bongartz

Wat doe ik?

Ik ben beschikbaar voor het inspreken van reclames, films, uitleganimaties, E-learning, boeken, voice-response en documentaires. Iedereen heeft natuurlijk een eigen voorkeur voor wat prettig klinkt en de ene productie is de andere niet. Als stemacteur en voice-over overleg ik graag over datgene wat jij nodig hebt. Een omschrijving van mijn stem:

‘Rosa heeft een heel warme, optimistische en betrouwbare stem. Ze maakt direct connectie met de juiste doelgroep. Je voelt je meteen door Rosa aangesproken. De samenwerking met Rosa verloopt soepel en correct. Dat ervaar ik als trainer en als castingdirector. Een aanrader dus! We gaan nog veel van haar horen.’

Ingrid Putman Studio Oranjeoord & Stemmenbureau Betaalbare Stemmen

En dan?

Afhankelijk van je voorkeur spreek ik de tekst thuis of op locatie in. We overleggen o.a. over de soort tekst, beoogde doelgroep, beoogde manier van inspreken en gewenste lengte van de tekst. Overleg hierover kan zowel telefonisch, via mail als persoonlijk; ik ben in het bezit van een auto en ben flexibel wat betreft reizen. Na afronding ontvang je de opname(s) binnen 48 uur digitaal.

Hulp nodig bij je tekst?

Ik kan met je meekijken naar de inhoud en de opbouw van je tekst. Ik heb jarenlang adviesrapporten geschreven voor het Ministerie van Justitie en ben daardoor bedreven in compact en doelmatig schrijven. Formulering en interpunctie zijn belangrijker dan menigeen denkt. Het stellen van de juiste vragen is belangrijk voor het effectief bereiken van je doelgroep. Met een soepel lopende tekst en daardoor vlot kunnen inspreken, komen we samen tot het beste resultaat. Kijk voor tarieven bij wat kost ik?